Ontmanteling Vereniging Sittard-Geleen

Sittard-Geleen e.o. wordt bij besluit van de ledenvergadering van 08-05-2019 opgeheven per 31-12-2019.

Inmiddels zijn al geruime tijd geleden de verenigingen in de regio op de hoogte gebracht van dit besluit en zijn zij voorzien van de informatie die nodig is, omtrent de arbitrage.
Ook zijn alle leden geïnformeerd over de gang van zaken en indien zij lid willen blijven van de COVS, over hun mogelijkheden. 

De landelijke COVS is opgezegd en verwittigd dat Sittard-Geleen zelfstandig tot 31-12-2019 de zaken zelf afhandelt.


Bevreemdend is dat de COVS groepen Roermond en De Mijnstreek onderling al contacten hebben gelegd , om het gebied van Sittard-Geleen onderling te verdelen in een samenwerking verband.( Dit blijkt uit mails die ons ter beschikking zijn gesteld )
Sittard-Geleen werd niet eens op de hoogte gesteld, c.q. hierbij betrokken.
Ook zijn door hun de verengingen in de regio van Sittard-Geleen al benaderd met een door hun ontworpen plan, ook hierin werd Sittard-Geleen niet gekend.( Plan is in ons bezit, via , via, verkregen )
Sittard-Geleen had immers zelf al de vereniging benaderd met de beschikbare mogelijkheden voor hun. 
Een ( ex ) lid van Sittard-Geleen, die zijn ontzetting uit deze groep via een advocaat aanvecht en inmiddels secretaris is van de groep Roermond, speelt hierin een grote rol. 

Een samenwerkingsverband wat Sittard-Geleen aan deze groepen meerdere malen heeft voorgesteld, maar niet tot stand kwam, door gebrek aan belangstelling van deze groepen .
( Raar maar waar )


Sittard-Geleen heeft door de actie van deze persoon zich ook moeten voorzien van een advocaat.
En zijn de financiële baten van de vereniging, die bij besluit tijdens de opheffing vergadering van 08-05-2019 naar twee sociale instellingen zouden gaan, opgesoupeerd aan de advocaat kosten. 

Helaas een zwarte bladzijde in de geschiedenis van onze vereniging, een behoorlijke schop in de rug van de vrijwilligers en hun gezinnen, die jarenlang zich hebben ingezet voor deze vereniging, met veel vrije tijd, vaak eigen middelen hebben gebruikt, ten koste van.
Dit was voor deze mensen een hobby, ten diensten van de samenleving, met een wending die te triest is voor woorden.
Een triest einde van een vereniging die in zeer positieve zin veel voor de arbitrage heeft gedaan, decennia lang, in deze regio en ver daarbuiten.